قفل شدن فک چیست و چه درمانی دارد؟

قفل شدن فک که یکی از ناهنجاری‌های فک به شمار می‌رود، دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. از فشار ناشی از استرس گرفته تا برخی از عادات بدنی. اما این مشکل ممکن است بر عملکرد روزمره، ارتباطات اجتماعی و کیفیت زندگی افراد بسیار تاثیرگذار باشد و تا حدودی آن را مختل نماید. بنابراین بسیار مهم است که اولا دلایل ناشی از آن شناسایی شود و ثانیا بهترین روش درمان برای آن تشخیص داده شود. با ما همراه باشید تا به همه چیز درباره قفل شدن و روش‌های درمان آن بپردازیم.

دلایل قفل شدن فک چیست؟

با توجه به اینکه قفل شدن فک با عملکرد مفاصل فکی در ارتباط است؛ ممکن است در هر سنی اتفاق بیافتد. به طور کل وقتی عضله در موقعیت فعال خود باقی بماند و نتواند شل شود(اسپاسم)، فک قفل می‌شود .اما برخی از عوامل و شرایط هستند که احتمال آن را افزایش می‌دهند. این عوامل و شرایط را می‌توان به موارد ذیل دسته بندی کرد:

  1. استرس و تنش: یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث عدم حرکت مفصل فک می‌شود، استرس و اضطراب است. بنابراین تا جای ممکن باید از عوامل تنش زا جلوگیری کرد.
  2. عوارض جراحی دهان و فک: افرادی که عمل جراحی فک داشته‌اند، ممکن است به علت تغییر در ساختار یا حرکت مفاصل، با این مشکل مواجه شوند. همچنین کشیدن دندان عقل نیز می‌تواند بر روی این عارضه تاثیرگذار باشد.
  3. فشار غیرطبیعی بر مفاصل فک: عادات بد غذایی مانند خوردن غذاهای سخت و یا باز نگه داشتن دهان به صورت غیر طبیعی ممکن است سبب قفل شدن و یا درد مفصل فک شود.
  4. عوامل ژنتیکی: این عارضه در برخی از افراد به علت عوامل ژنتیکی رخ می‌دهد.
  5. عوارض بیماری‌ها: برخی از بیماری‌ها مانند سرطان گلو بر عملکرد فک تاثیر مستقیم دارند.

به طور خلاصه می‌‌توان گفت هر چند این اتفاق ممکن است در هر سنی رخ دهد اما عمدتا در دهه دوم و سوم زندگی اتفاق می‌افتد. همچنین افرادی که ورزش هایی مانند هنرهای رزمی انجام می‌دهند بیشتر در معرض قفل شدن فک ممکن است قرار گیرند. بنابراین بیشتر از سایر افراد باید مراقب فک خود باشند.

دلایل قفل شدن فک چیست و در چه سنی اتفاق می‌افتد؟

5 روش مراقبت برای فکی که قفل می شود

بعد از درمان عدم تحرک مفصل فک، مراقبت‌هایی وجود دارد که رعایت آن‌ها ضروری است. با رعایت این نکات عوارض این عارضه را می‌توانید کاهش دهید. بنابراین 5 روش مراقبت برای فکی که قفل می‌شود را می‌توان به موارد ذیل دسته بندی کرد:

  • پیروی از دستورات پزشک: اولین و مهم‌ترین نکته توجه و پیروی از دستورات پزشک است. مصرف به موقع دارو و انجام تمرینات فیزیوتراپی را باید طبق دستورات پزشک متخصص انجام داد.
  • استراحت: در دوران درمان استراحت به میزان کافی و اجتناب از فعالیت‌های سنگین بدنی مهم است.
  • تمرینات و فیزیوتراپی: اگر تمرینات فیزیوتراپی برای شما تجویز شده باشد، به دقت آنها را انجام دهید. این تمرینات می‌توانند به تقویت عضلات و بهبود حرکت مفاصل کمک کنند.
  • تغذیه مناسب: مصرف مواد غذایی نرم و آبکی مانند سوپ می‌تواند بهترین گزینه باشد. همچنین باید از مصرف خوراکی هایی نیاز به جویدن بسیار دارد، خودداری کرد.
  • حفظ بهداشت دهان: از مسواک مناسب برای تمیزکردن دندان خود استفاده کنید.
5 روش مراقبت برای فکی که قفل می شود

سوالات متداول قفل شدن فک

  1. مهم ترین دلیل قفل شدن فک چیست؟ استرس، تنش عضلانی، عوارض جراحی، و بیماری‌های مفصلی.
  2. قفل شدن فک چه علائمی دارد؟ علائمی مانند درد، مشکل در باز کردن دهان، صدای خراشیدن یا خراش خوردن مفاصل، و عدم توانایی در حرکت دادن فک.
  3. آیا ممکن است پس از قفل شدن، فک خود به خود بهبود یابد؟ بستگی به علت اصلی و شدت آن دارد.
  4. چه راهکارهای درمانی برای قفل شدن فک وجود دارد؟ داروها، فیزیوتراپی، جراحی، و تغییرات در برخی عادات روزمره
  5. فک چه مدت قفل می‌ماند؟ نهایتا تا دو هفته. اگر بیشتر از آن شد افراد باید به پزشک مراجعه نمایند.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 3.4]