علت بوی بد دهان بعد از ایمپلنت

بهترین راه حل برای جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت در تهران می‌باشد. ایمپلنت ها هم از لحاظ عملکرد سلامتی و هم زیبایی روشی عالی محسوب می‌شوند با این حال، ایمپلنت های دندانی یک نقطه ضعف بالقوه دارند. آنها می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند. خبر خوب این است که بوی بد دهان ناشی از ایمپلنت دندان قابل رفع است!

ایمپلنت های دندانی معمولا در دهان شما مشکلی ایجاد نمی‌کنند، مگر اینکه آلوده و یا دچار عفونت شده باشند. گاهی اوقات ممکن است علائم عفونت خفیف باشد. این علائم می‌تواند شامل طعم بد در دهان، خونریزی لثه و یا تورم لثه خفیف باشد. با داشتن این علائم فورا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

در این مقاله قصد داریم به علت بوی بد دهان بعد از ایمپلنت بپردازیم. پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

علت بوی بد دهان بعد از ایمپلنت

آیا ایمپلنت دندان می‌تواند باعث بوی بد دهان شود؟

ایمپلنت های دندانی، پایه های تیتانیومی زیست سازگاری هستند که از طریق جراحی در استخوان فک شما تعبیه شده اند تا به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی برای دندان از دست رفته شما عمل کنند. ایمپلنت‌های دندانی راه‌حل‌های جایگزینی محکم‌تر و مطمئن‌تر از پروتز هستند، زیرا بعید است که هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن جابجا شوند و حرکت کنند.

ایمپلنت های دندانی احتمالاً هیچ مشکلی در دهان شما ایجاد نمی‌کنند مگر اینکه اجازه دهید دچار عفونت شوند. ایمپلنت های دندانی آلوده بدون شک باعث بوی بد دهان و سایر عوارض خواهند شد.

هنگامی که احساس می‌کنید با بوی بد دهان بعد از کاشت ایمپلنت روبرو هستید، سریعا به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا سلامت دندان های شما را ارزیابی کند. اقدام سریع از جانب شما به دندانپزشک اجازه می‌دهد تا علائم اولیه عفونت را برای ارائه درمان های موثر و جلوگیری از انجام مراحل طولانی تشخیص دهد.

علت اصلی بوی بد دهان بعد از ایمپلنت چیست؟

علت اصلی بوی بد دهان در افرادی که ایمپلنت دندانی انجام می‌دهند، عفونت می‌باشد. به لطف پیشرفت در دندانپزشکی، ایمپلنت ها خود تقریباً هرگز عامل عفونت ایمپلنت دندان نیستند زیرا فناوری های مدرن نیاز به استریل کردن دقیق دارند. مهم ترین عامل ایجاد عفونت ایمپلنت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. کسانی که ایمپلنت دارند، باید بهداشت دهان و دندان خود را بخوبی رعایت کنند. ایمپلنت های دندانی به مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن منظم نیاز دارند تا از تجمع باکتری ها در نزدیکی ایمپلنت جلوگیری شود، یا در هر جای دیگری در دهان شما!

متأسفانه ممکن است افراد فکر کنند دندان‌های جایگزین نیازی به مراقبت ندارند. اما ایمپلنت های دهان شما مانند دندان های طبیعی شما نیاز به مراقبت دارند و در صورت عدم مراقبت احتمالاً دچار عفونت می‌شوند.

اگر عفونت ایمپلنت دندان درمان نشود، می‌تواند به وضعیتی به نام موکوزیت تبدیل شود که باعث التهاب و عفونت در اطراف و امتداد خط لثه ایمپلنت دندان وغشای مخاطی لثه ‌می‌شود. موکوزیت به نوبه خود منجر به پری ایمپلنتیت می‌شود که منجر به از بین رفتن استخوان می‌شود که این می‌تواند در نهایت منجر به شل شدن ایمپلنت یا افتادن آن نیز شود.

علائم عفونت ایمپلنت دندان

شناسایی شاخص های عفونت ایمپلنت دندانی می‌تواند شامل: تورم و درد لثه، خونریزی لثه هنگام مسواک زدن و طعم بد در دهان باشد.

علائم عفونت ایمپلنت دندان

سایرعواملی که باعث بوی بد دهان بعد از کاشت ایمپلنت می‌شوند چیست؟

علاوه بر عفونت عوامل دیگری هم هستند که می‌توانند باعث ایجاد بوی بد در دهان بعد از کاشت ایمپلنت شوند. این عوامل شامل:

  • رشد باکتری

باکتری ها می‎‌توانند روی ایمپلنت ها نیز رشد کنند و منجر به بوی بد دهان شوند. این معمولا به دلیل رعایت نکردن صحیح بهداشت دهان و دندان و تجمع پلاک و تارتار روی ایمپلنت ایجاد می‌شود. برای جلوگیری از این امر از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن غافل نشوید.

  • ذرات غذا

ذرات غذا می‌توانند در داخل و اطراف ایمپلنت گیر کرده و منجر به بوی بد دهان شوند. می‌توانید از نخ دندان برای پاک کردن ذرات غذایی که ممکن است در ناحیه ایمپلنت گیر کرده باشند استفاده کنید.

  • تناسب ضعیف

اگر ایمپلنت های شما به درستی نصب نشده باشند، می‌توانند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند. این به این دلیل است که دندان های مصنوعی به درستی در یک راستا قرار نگرفته اند و در نتیجه ذرات غذا و باکتری ها در این ناحیه تجمع پیدا می‌کنند. در صورت مشاهده این وضعیت فورا به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا در صورت لزوم آنها را تنظیم کند.

  • جریان بزاق

بزاق به تمیز نگه داشتن دهان و از بین بردن باکتری ها کمک زیادی می‌کند. اگر میزان جریان بزاق دهان شما به هر دلیلی مانند: برخی از داروها یا شرایط پزشکی کاهش یافت، می‌تواند منجر به بوی بد دهان بعد از کاشت ایمپلنت دندان شود. برای جلوگیری از این امر به مراکز بهداشتی- درمانی یا دندانپزشکی مراجعه کنید تا راهی برای افزایش جریان بزاق و از بین بردن بوی بد دهان برای شما پیدا کنند.

نکات پیشگیری از بوی بد دهان بعد از ایمپلنت

متخصصان دندانپزشکی برای جلوگیری از بوی بد دهان به افرادی که ایمپلنت های دندانی دارند موارد زیر را توصیه می‌کنند:

  • رعایت بهداشت دهان و دندان

 حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و روزانه بصورت منظم نیز نخ دندان بکشید. دندانپزشکان همچنین توصیه می‌کنند که مراقبت بیشتری از ایمپلنت‌های دندانی خود داشته باشید و مراقب تمیز کردن قسمت‌های صعب العبور اطراف ایمپلنت خود نیز باشید. این ممکن است به معنای استفاده از یک برس بین دندانی برای تمیز کردن اطراف ایمپلنت باشد.

  • خودداری از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی

کارشناسان همچنین توصیه می‌کنند که قبل یا مدت کوتاهی پس از کاشت ایمپلنت های دندانی زیبایی سیگار را ترک کنید. همچنین از مصرف بیش از حد مشروبات الکلی هم خودداری کنید.

  • نخوردن خوراکی های سفت

جویدن اقلام سفت مانند یخ یا آب نبات سخت را محدود یا کاملاً حذف کنید. اینها می‌توانند تاج روی ایمپلنت شما را بشکنند.

  • معاینه منظم

 در نهایت، فراموش نکنید که هر شش ماه یکبار برای معاینه به دندانپزشکی مراجعه کنید.

این نکات پیشگیری علاوه بر جلوگیری از عفونت، که می‌تواند باعث بوی بد دهان شود، به از بین بردن بوی بد ناشی از عواملی غیر از عفونت نیز کمک می کند.

نکات پیشگیری از بوی بد دهان بعد از ایمپلنت

چگونه می‌توان بوی بد دهان را بعد از کاشت ایمپلنت از بین برد؟

مهمترین و ساده ترین راه برای از بین بردن بوی بد دهان که ناشی از عفونت ایمپلنت است، به خصوص زمانی که عفونت زود تشخیص داده شود رعایت بهداشت دهان و دندان است و استفاده از آنتی بیوتیک ها است. اما اگر پشت گوش بیندازید وعفونت شدید شود، از بین بردن عفونت ممکن است به جراحی و یا برداشتن ایمپلنت دندان نیاز داشته باشد.

ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند لبخندی زیبا ایجاد کنند، اما درست مانند دندان‌هایی که با آن متولد شده‌اید، نیاز به کمی مراقبت دارند. شما همچنان باید مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و هر شش ماه یکبار برای معاینه و بررسی دندان های خود به دندانپزشکی مراجعه کنید تا مطمئن شوید لبخند جدیدتان شاداب و سالم است.

چگونه ایمپلنت دندانی خود را تمیز کنیم؟

تمیز کردن و حفظ ایمپلنت های دندانی امری بسیار ضروری است. کاشت ایمپلنت دندان، شما را از پوسیدگی دندان و زشتی لبخند خلاص می‌کند. با این حال، زمانی که شما از روال‌های بهداشت عالی دندان غفلت کنید، ممکن است عفونت ایمپلنت و سایر بیماری های دهانی مانند بیماری لثه نیز ایجاد شود.

دندان های کاشته شده مانند دندان های طبیعی ظاهر و احساس می شوند. بنابراین باید مانند دندان های طبیعی آنها را روزانه حداقل دوبار مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و از دهانشویه ضد باکتری نیز استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که اجازه ایجاد پلاک روی دندان های طبیعی یا کاشته شده خود را نمی‌دهید. علاوه براین، سیگار را ترک کنید زیرا می‌تواند باعث ایجاد عوارضی در کاشت ایمپلنت دندان و در نهایت منجر به شکست ایمپلنت شود. متخصصان همچنین توصیه می‌کنند که شش ماه یکبار برای معاینه و تمیز کردن حرفه ای دندان‌ها به دندانپزشکی مراجعه کنید تا مطمئن شوید که به طور مرتب تمام پلاک‌ها را از روی دندان‌های شما پاک کنند تا از شروع عفونت و سایر بیماری ها مانند بیماری لثه جلوگیری شود.

سخن پایانی

ایمپلنت های دندانی راه حل های جایگزینی عالی برای دندان های طبیعی از دست رفته هستند. ایمپلنت‌ها طبیعی‌تر از پروتزهای مصنوعی هستند و یک دندان‌پزشک زیبایی حرفه‌ای می‌تواند با استفاده از ایمپلنت لبخندی زیبا برای شما به ارمغان بیاورد.

متأسفانه ایمپلنت در برابر رعایت نکردن درست بهداشت دهان و دندان و عدم مراجعه منظم به دندانپزشکی ممکن است دچار عفونت شود. اگر در حال حاضر با مشکل ایمپلنت های دندانی خود مواجه هستید، می‌توانید با مجموعه دکتر هومن هوشنگی تماس بگیرید تا ملاقاتی را برای دریافت درمان موثر و کارآمد برای نجات ایمپلنت های دندانی خود تعیین کنید. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد. از همراهی شما سپاس گزاریم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]