جراحی TMJ

 

 جراحی TMJ مفصل

 

TMJ surgery

TMJ یک مفصل میان استخوان فک و اسکلت صورت می باشد. این مفصل موجب حرکت فک به جلو و یا عقب می شود. همچنین تمامی عملکرد های دهانی مربوط به این مفصل می شود. چنانچه این مفصل دچار آسیب شود، عمل جویدن، تکلم و تمامی عملکرد های دهانی و دندانی دچار اختلال می شوند. در صورتی که این ناحیه از صورت دچار سانحه شود، تنها با عمل جراحی و درمان آن امکان ادامه فرآیندهای نام برده امکان پذیر است عمل جراحی TMJ یکی از انواع جراحی های فک و صورت در تهران است که در کلینیک دکتر هومن هوشنگی انجم می شود. در این مقاله تخصصی و دندان پزشکی به توضیحاتی درباره جراحی TMJ می پردازیم با ما در سایت دکتر هوشنگی همراه باشید.

جراحی TMJ

چه زمانی به جراحی TMJ نیاز است؟

زمانی که افراد دارای TMJ هستند در دو حالت درمان خواهند شد. در برخی موارد که چندان آسیب جدی وارد نشد‌ه با‌شد دندان پزشک با گر‌فتن یک قالب از دندان های فرد و ارسالی آن به لابراتواری اقدام می کند. همینطور در این حالت لابراتواری با سخت محافظ دندانی برای دندان های فرد، از حرکت استخوان های فک جلوگیری می کند. در واقع در این حالت دیگر مفصل های استخوانی دچار حرکت ناشی از دندان ها و عضلات صورت نخواهند شد. در این حالت با بازسازی و بازیابی خود پس از مدتی به حالت طبیعی و معمول باز می گردند. بازه زمانی استفاده از گارد های دندانی بستگی به میزان آسیب دارد. بدیهی است هر چه آسیب شدید تر باشد درمان طولانی تر خواهد بود.

در نوع دوم درمان این عارضه، دندان پزشک از روش های جراحی متفاوتی برای آسیب های متفاوت استفاده می کند. برای مثال برای انجام آرتروسنتز نوعی مایع در مفصل ها تزریق می شود. این درمان با ایجاد فشار و سختی در مفصل ها موجب عدم تحرک آن ها می شود.

با تزریق ژل برای درمان اقدام می کند. در این حالت با تزریق یک مایع بین مفصل ها آن ها را سخت کرده و مانع حرکت آن ها می شود. همان طور که متوجه شدید حرکت در این زمان بسیار خطرناک می باشد. به همین دلیل درمان های این آسیب با ایجاد ثبات در فک و استخوان های فک صورت می گیرد.

در چه صورت نیاز به جراحی TMJ می باشد؟

در صورتی که با باز و بسته کردن دهان، دندان ها و مفصل ها دچار درد شدید شوند، فرد نیاز به جراحی دارد. همچنین در برخی موارد این موضوع به عدم باز و بسته کردن دندان ها منجر می شود. این در صورتی است که نشانه های اولیه عارضه چندان جدی گرفته نشده باشد. به همین دلیل به این میزان از علائم رسیده است. زمانی که فرد در نوشیدن و یا جویدن غذاها دچار درد و یا عدم تسلط بر فک باشد. در این صورت نیز استخوان های فک و مفصل های آن دچار آسیب شدید شده و نیازمند جراحی TMJ می باشند. علاوه بر این ها، افزایش درد در مفصل های استخوانی صورت نیز نشانگر نیاز به درمان و جراحی می باشد. یعنی چنانچه پس از گذشت چند روز احساس درد افزایش یابد، نیاز به درمان نیز قطعی خواهد بود.

در چه صورت به جراحی تی ام جی نیاز نمی باشد؟

زمانی که درد های ایجاد شد‌ه در مفاصل استخوانی فک بیش از حد تحمل فرد نباشد. این در صورتی است که انجام اعمالی مانند تحرک دهانی معمول باشد. یعنی باز و بسته کردن فک برای فرد امکان پذیر باشد. همچنین اختلالی در تکلم و عمل جویدن برای فرد ایجاد نشده باشد.

انواع بیماری های استخوانی مفصلی و درمان های آن 

بیماری های مربوط به استخوان های فک غالبا از طریق دندان ها بروز می کنند. مگر اینکه در صورت بروز حوادث فک و استخوان های فک دچار اختلال شوند. در غیر این صورت اکثریت عارضه های استخوانی فک، با توجه به میزان آسیب دیدگی دندان ها بروز می کنند. برای مثال اور بایت و دیپ بایت یکی از مهم ترین دلایل اختلال در استخوان های فک و مفاصل آن ها می باشند. در این صورت تنها راه درمان این عارضه درمان دندان ها می باشد. روش درمانی برای این عارضه ها غالبا ارتودنسی می باشد.

ارتودنسی در سنین کودکی بهتر از بزرگسالی می باشد. چرا که استخوان های فک بدون تکامل در رشد امکان درمان و تغییر حالت را به راحتی داشته و درمانی موفقیت آمیز رقم می زنند. این در حالی است که در بزرگسالی امکان درمان علاوه بر طولانی مدت بودن بازه زمانی آن، مشکلات دندانی و پوسیدگی و عفونت را رقم می زنند. عفونت های دندانی یکی از شایع ترین مشکلات در این عارضه ها می باشد. به دلیل تجمع باکتری ها در یک ناحیه و عدم دسترسی به آن نواحی توسط رعایت بهداشت فردی، لثه ها ها دچار عفونت می شوند. همچنین درمان نیز برای فرد دشوار تر خواهد شد.

جراحی TMJ

مراقبت های لازم پس از جراحی TMJ

این جراحی با توجه به ارتباط مستقیم با استخوان های فک و مفاصل، نیازمند استفاده از پروتئین و ویتامین هایی نظیر کلسیم می باشد. چرا که استخوان های فک و مفصل TMJ با توجه به میزان آسیب نیازمند بازسازی خود می باشد. این بازسازی علاوه بر انجام جراحی نیازمند دریافت مقادیری پروتئین و کلسیم است. به همین علت با دریافت و استفاده از سوخت درون بدن پروتئین و کلسیم لازم را دریافت کرده و برای ادامه بازیابی خود نیازمند مصرف خوراکی های شامل این منابع می باشد. پس مصرف غذا های حاوی این ویتامین ها و منابع در این زمان ضروری می باشد.

همچنین در این زمان ورزش کردن به هر نحوی ممنوع است. چرا که فشار به استخوان های فک موجب جا به جایی آن ها شد‌ه و باید از انجام آن پرهیز شود. انجام ورزش های متنوع، با ایجاد فشار و اعمال آن به استخوان های فک، مایع تزریق شد‌ه را دچار جا به جایی می کند. چرا که این مایع برای سفت شد‌ن استخوان ها و مفاصل و عدم تحرک آن ها تزریق شده. با یک فشار خارجی علاوه بر تحرک مایع، استخوان های فک و مفاصل نیز دچار جا به جایی می شوند. به همین دلیل هر گونه انجام عمل های سنگین نیز در این حالت توصیه نمی شود.

استعمال دخانیات نیز پس از انجام جراحی های TMJ ممنوع می باشد. استفاده از سیگار موجب ایجاد عفونت در لثه ها خواهد شد.

جراحی TMJ

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]