آناتومی کلی بینی

آناتومی کلی بینی

 Anatomy of Nose

بینی یا دماغ یک برآمدگی مخروطی شکل در وسط صورت می باشد.عملکرد اصلی بینی تنفس و اجرای دم و بازدم به همراه دهان می باشد. البته علاوه بر تنفس عضو تشخیص بو در بدن موجودات هم می باشد.

درکل بینی اولین قسمت مسیر تنفسی می باشد. هوا پس از عبور از حفره بینی، عاری از آلودگیها، گرم و مرطوب گردیده و از طریق مسیر حلق وارد نای و سایر بخش های دستگاه تنفسی می گردد. بینی علاوه بر نقش بی نهایت مهمی که در تنفس دارد، در زیبایی ظاهر صورت فرد نقش بسیار مهمی دارد. برای اینکه در مورد نقش بینی بیشتر بدانیم، باید درباره ساختار داخلی بینی بدانیم. برای فهمیدن ساختار کلی بینی می توان آنرا به دو مدل آناتومی داخلی و بیرونی تقسیم بندی نمود.

آناتومی کلی بینی

آناتومی بیرونی بیبنی

این آناتومی که به آن آناتومی بخش های قابل مشاهده هم می گویند به بررسی ظاهر بیرونی دماغ اشاره میکند.در اینجا به بررسی آن می پردازم.

ریشه بینی:

داخلی ترین بخش بینی که بینی را از پیشانی جدا می کند، ریشه بینی است. معمولا ریشه بینی بطور معمول هم سطح مردمک چشم می باشد.

کلوملا:

در زبان لاتین کلوملا به معنای ستون کوچک می باشد. کلوملا ستونی است که در بین دو حفره بینی وجود دارد.

پشت بینی:

مهمترین بخشی از بینی که بر زیبایی بینی تاثیر دارد پل بینی یا پشت بینی می باشد. این بخش نوک بینی را به صورت متصل می کند. پشت بینی در کل از دو بخش تشکیل شده است. نیمه بالایی و نیمه پایینی. نیمه بالایی پل بینی ساخته شده از استخوانهای بینی می باشد. نیمه پاینی هم ازغضروف می باشد.

بال بینی:

بال بینی قسمت بیرونی کلوملا می باشد. در زیر پوست بال بینی غضروف های جانبی بال بینی هستند. در کل وقتی از پایین به بینی فردی نگاه می کنید، کلوملا و بل بینی را مشاهده می کنید.

آناتومی داخلی

در کل بینی انسان به سه بخش تقسیم می گردد. یک سوم آن استخوان های بینی می باشد. یک سوم آن غضروف های طرفی می باشد. یک سوم هم شامل غضروف های الار تشکیل دهنده نوک بینی می باشند.

استخوان‌های بینی:

یک جفت استخوان نسبتا ضعیف که پل بینی راتشکیل می دهند می باشند. در صورت ضربه دیدن این استخوانها سریعا می شکنند. موقعیت این استخوانها معمولا در حین جراحی ها تغییر داده می شوند.

غضروف‌های طرفی فوقانی:

همانگونه که در بالا گفته شد بخش یک سوم میانی بینی را تشکیل می دند. این غضروف ها را می توان در محل انتهای استخوانهای بینی بر روی بینی تشخیص داد. در این بخش استخوانی وجود ندارد و بجای آن یک بخش نرم موجود می باشد. وظیفه این بخش باز نگه داشتن مسیر جریان هوا می باشد. اگر این بخشها ضعیف گردند و یا نقصی داشته باشند باعث ایجاد مشکل در راه تنفسی فرد می گردند.

غضروف‌های الار:

تشکیل دهنده ساختار زیرین نوک بینی می باشند. این بخش برای زیبایی بینی و نوک آن خیلی مهم می باشد. در جراحی بینی بیشترین قسمتی که دستخوش تغییرات می گردد این بخش می باشد.

تیغه بینی:

این بخش دیواره ای است که باعث جداسازی دو بخش چپ و راست بینی می گردد. این بخش ساختار اصلی نگهدارنده بینی می باشد.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 2.5]