سپتوپلاستی چیست؟

سپتوپلاستی چیست؟

Septoplasty

سپتوپلاستی

سپتوپلاستی روشی در علم پزشکی می باشد که برای رفع انحراف بینی کاربرد دارد. تیغه بینی در بین دو حفره بینی قرار دارد، این تیغه باید در حالت عادی به طور دقیق در وسط بینی باشد. زمانی که تیغه بینی از جای اصلی خود فاصله بگیرد، عبور هوا در یکی از حفره های داخل بینی دچار اختلال می شود. به عبارتی اگر تیغه بینی در جای صحیح خود قرار نگیرد، فضای حفره بینی در سمتی که دارای انحراف است، مشکلات تنفسی را برای فرد ایجاد می کند. به طور معمول در این مورد، حفره دیگر بینی گشاد تر می شود. این مشکل توسط جراحی بینی قابل اصلاح است. برای آشنایی بیشتر با سپتوپلاستی با ما در سایت دکتر هومن هوشنگی همراه باشید.

مراحل جراحی سپتوپلاستی به چه صورت است؟

انحراف بینی توسط یک قسمت اضافه در غضروف موجود در ساختار بینی ایجاد می شود. در جراحی سپتوپلاستی متخصص غضروف اضافی بینی را بر می دارد. لازم به ذکر است که برای جراحی سپتوپلاستی از داروهای بیهوشی نیز استفاده می شود.

به عبارتی در این روش متخصص برش لازم را داخل بینی ایجاد می نماید. سپس وی با دسترسی کامل قادر به بریدن قسمت های اضافی غضروف مورد نظر می باشد. در مرحله آخر متخصص تیغه بینی را توسط تیوب و بخیه سر جای اصلی خود محکم می کند.

مراقبت های بعد از سپتوپلاستی

به طور معمول پس از انجام این جراحی بینی دچار ورم و کبودی می شود. اغلب پس از انجام سپتوپلاستی داخل بینی پانسمان می شود. به عبارتی متخصص تکه ای گاز پانسمان را میان حد فاصل شروع لب و بینی فرد می چسباند تا این پانسمان ها خون اضافی را به خود جذب کنند. همینطور داخل بینی توسط تامپون برای چندروز پر خواهد شد. همینطور پزشک مورد نظر آنتی بیوتیک هایی را جهت جلوگیری از عفونت های احتمالی برای فرد تجویز خواهد کرد.

سپتوپلاستی

مزایای سپتوپلاستی

از مزایای این جراحی بینی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

بهبود تنفس

در این روش چون مجاری عبور هوا از طریق بینی به طور کامل باز می شوند، فرد در عملکرد تنفسی خود شاهد پیشرفت و بهبود چشمگیری خواهد بود.

بازیابی حس بویایی و چشایی

بعضی افراد به دلیل وجود انسداد در مجاری بینی خود، حس هایی نظیر بویایی و چشایی خود را از دست می دهند. این عمل جراحی به بازیابی این حس های مهم و اولیه کمک شایانی می کند.

سپتوپلاستی
بهبود کیفیت خواب

زمانی که تیغه بینی فرد دچار مشکل باشد، وی به مشکلاتی نظیر خرخر کردن یا انسداد بینی دچار می شود. این موارد بر روی کیفیت خاب فرد بسیار تاثیر منفی دارند. با انجام سپتوپلاستی تمامی مشکلات تنفسی هنگام خواب برطرف می شوند.

کاهش عفونت های سینوسی، خونریزی بینی یا سردرد

عمل سپتوپلاستی بروز عفونت های سینوسی، خونریزی بینی یا سردرد را کاهش می دهد. زیرا گشاد شدن مجاری عبور هوا در بینی به تخلیه ترشحات سینوسی کمک می کند. به همین سبب گرفتگی بینی و سردرد های ناشی از انحراف تیغه بینی کاهش پیدا می کند.

مدت زمان انجام جراحی سپتوپلاستی چقدر است؟

مدت زمان این جراحی به نوع نا هنجاری موجود در بینی فرد بیمار بستگی دارد. به طور معمول انجام این جراحی بین 30 الی 90 دقیقه طول می کشد.

آیا نتایج سپتوپلاستی دائمی است؟

تغییرات ایجاد شده در قسمت تیغه بینی دائمی خواهد بود. اما رعایت نکردن دستورالعمل های پزشک مورد نظر، فعالیت های ورزشی سخت و فعالیت های روزمره سنگین ممکن است بر روی نتیجه این جراحی اثر منفی داشته باشند.

سپتوپلاستی

آیا سپتوپلاستی عوارض و خطراتی هم دارد؟

جراحی سپتوپلاستی نظیر سایر عمل های جراحی دارای یک سری عوارض است. از رایج ترین عوارض این عمل جراحی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • عفونت
  • واکنش نامطلوب فرد به بیهوشی
  • خونریزی
  • انسداد بینی
  • تغییر فرم بینی
  • بروز بی حسی موقت در لثه فوقانی، دندان ها و بینی

البته لازم به ذکر است که این موارد بسیار نادر هستند و اکثر جراحی های سپتوپلاستی نتیجه ای مطلوب را به ارمغان می آورند.

سپتوپلاستی

نکات مهمی که بعد از انجام جراحی سپتوپلاستی باید بدانید!

  • بعد از انجام این جراحی تورم بینی و احساس درد در داخل بینی امری طبیعی است.
  • از دستورالعمل‌ های ضروری که باید رعایت کنید می توان به عدم انجام فعالیت‌ های فیزیکی سنگین، عدم فین کردن و دست نزدن به بینی و اطرف بینی اشاره کرد.
  • بالا رفتن فشار خون و ضربان قلب نیز برای دوران نقاهت جراحی سپتوپلاستی بسیار ضرر دارد. زیرا این مشکلات باعث ایجاد خونریزی می شوند. به همین سبب بهتر است اگر دارای چنین مشکلاتی هستید آن را با پزشک متخصص در میان بگذارید.
  • هنگام خوابیدن حتما از بالشت های حجیم استفاده کنید. پس از انجام این جراحی حتما باید در هنگام خواب سر شما بالا تر از بدنتان قرار بگیرد.
  • در بعضی موارد نتیجه این عمل تا یک سال قابل مشاهده نیست. به همین سبب سعی کنید با صبر و حوصله کافی منتظر بهبودی کامل خود بمانید.
  • تمامی آنتی بیوتیک ها و داروهای تجویز شده را طبق برنامه ای منظم مصرف کنید. مصرف آنتی بیوتیک به جلوگیری از ایجاد عفونت پس از جراحی کمک می کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 4]