Table of Contents
جراح فک و صورت ایمپلنت
Maxillofacial implant surgeon
ایمپلنت دندان یکی از راه های جایگزینی برای دندان های از دست رفته می باشد. زمانی که فرد دندان های طبیعی خود را از دست می دهد باید توسط یکی از راه های درمانی آن ها را جایگزین کند. ایمپلنت غالبا متداول ترین نوع درمان در این شرایط می باشد. اما به دلایل متفاوت، گاها این درمان با اعمال پیش زمینه ها و یا عمل های پس از درمان صورت می گیرد. یکی از این اعمال زمینه ای، جراحی فک و صورت می باشد. در ادامه با توضیحاتی درباره جراح فک و صورت ایمپلنت با ما در سایت دکتر هوشنگی همراه باشید.
ارتباط ایمپلنت و جراحی فک و صورت
زمانی که دندان های طبیعی کشیده شده و یا با بروز سوانح از بین می روند، ایمپلنت راهی برای جایگزینی آن ها می باشد. اما این درمان شرایطی را لازم دارد. باید استخوان های فک از تراکم مناسبی برخوردار باشند. چنانچه بلافاصله پس از کشیدن و یا از دست دادن دندان ایمپلنت صورت گیرد، این شرایط فراهم است. اما اگر بین کشیدن دندان ها و درمان آن فاصله ای ایجاد شود شرایط متفاوت خواهد بود. این فاصله درمانی موجب تحلیل استخوان ها می شود. یعنی پس از مدتی استخوان ها تراکم مناسب خود را از دست می دهند. این مهم موجب عدم جای گذاری پایه های ایمپلنت می شود. چرا که ایمپلنت مانند دندان طبیعی دارای ریشه می باشد. این ریشه مصنوعی باید استخوان و فضای خالی برای جای گذاری داشته باشد.
در این مواقع با اعمال پیوند استخوان و عمل سینوس لیفت استخوان کافی برای ایمپلنت ایجاد می شود. همچنین جراحی فک و صورت برای رفع تحلیل رفتگی استخوان ها صورت می گیرد. چرا که تحلیل استخوان ها موجب بهم ریختگی تراکم استخوان ها می شود. این عامل ترکیب صورت را بهم می ریزد. به همین دلیل باید پس از ایمپلنت استخوان های صورت به جایگاه اصلی خود باز گردند.
هزینه عمل فک و صورت ایمپلنت
ایمپلنت و جراحی فک و صورت دو عمل مرتبط به هم می باشند. این دو عمل باید در کنار یکدیگر صورت گیرند. اما هزینه های آن ها به صورت مجزا محاسبه می شود. غالبا این گونه عمل های درمانی هزینه های بالایی را در بر می گیرند. ایمپلنت با توجه به واحد های دندانی مورد درمان محاسبه می شود. معمولا در تمامی کلینیک ها هزینه های هر واحد دندانی برای ایمپلنت بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان می باشد. این هزینه با توجه به متخصص آن کمی متغیر است.
همچنین تعداد دندان های ایمپلنت شده می تواند در هزینه های آن تاثیر گذار باشد. گاها به دلیل تعداد بالای ایمپلنت، هزینه ها کمی کاهش می یابد. جراحی فک و صورت نیز که در ارتباط با عمل تکمیلی ایمپلنت می باشد، هزینه های بالایی در بر می گیرد. غالبا متخصص ها با توجه به شرایط فرد و نوع ایمپلنت انجام شده این هزینه ها را اعلام می کنند.
به همین دلیل ارائه قیمتی ثابت برای جراحی فک و صورت عملی گزاف می باشد. بیمه های درمانی غالبا هزینه عمل های زیبایی را بر عهده نمی گیرند. برخی از شرکت های بیمه ایمپلنت را نوعی عمل زیبایی در نظر می گیرند. اما برخی دیگر با توجه به شرایط فرد هزینه های ایمپلنت و عمل های جانبی آن را تقبل می کنند. برای حصول اطمینان از صحت این موضوع با شرکت بیمه درمانی خود تماس بگیرید.
چرا پس از ایمپلنت نیاز به عمل فک و صورت می باشد؟
افراد پیش از ایمپلنت به طور کلی فرم صورت خود را از دست می دهند. این به معنای بهم هم ریختگی استخوان های فک می باشد. یعنی هر چه تراکم استخوان های فک و صورت نا متناسب تر باشد، این به هم ریختگی بیشتر خواهد شد. زمانی که استخوان های فک و صورت از جایگاه اصلی خود خارج می شوند، باید توسط متخصص درمان شوند. این مهم موجب به دست آمدن فرم کلی و مناسب صورت می شود.
متخصص استخوان ها را با پیوند استخوان در تراکم مناسب قرار می دهد. سپس پایه های ایمپلنت را در آن تعبیه می کند. پس از آن با گذشت زمان استخوان های از دست رفته بازسازی می شوند. در این زمان ایمپلنت تکمیل شده و استخوان های فک و صورت نیز در صورت لزوم جراحی می شوند. چنانچه پیوند استخوان موجب باز گشتن فرم اصلی صورت نشود، با جراحی این نتیجه حاصل خواهد شد. جراحی فک و صورت با برش و جا به جایی استخوان ها انجام می شود.
مراقبت های لازم پس از جراحی فک و صورت ایمپلنت
پس از ایمپلنت مراقبت های ویژه ای برای بازسازی و ترمیم استخوان ها لازم می باشد. این بازسازی با مصرف مواد خوراکی سالم و پروتئینی سرعت می یابد. در این زمان مصرف ویتامین هایی مانند کلسیم بسیار مهم می باشد. اما این ویتامین ها باید با تجویز پزشک مصرف شوند. در این شرایط استخوان ها برای بازسازی و ترمیم خود نیاز به سوخت کافی دارند. با تامین این سوخت از مواد موجود در بدن، باید منابع ویتامینی پر شوند. این منابع از طریق مصرف غذاهای پروتئینی و ویتامین ها تامین می شوند. همچنین برای سرعت بهبود استخوان های جراحی شده، نیاز به خوراکی های مایع می باشد. چرا که بهتر است به مدت دو هفته از جویدن مواد خوراکی سخت خودداری شود. به همین علت مایعاتی مانند آب گوشت و مرغ بسیار موثر هستند.
در این زمان باید از استعمال دخانیات پرهیز کنید. زمانی که زخم های مرطوبی در بدن وجود داشته باشند، بستری مناسب برای رشد باکتری ها و عفونت می باشند. با استعمال دخانیات، این زخم ها دچار حمله های عفونی شده و نه تنها بهبود نمی یابند، بلکه دوره نقاهت را دشوار تر می کنند.
رعایت بهداشت دهان و دندان یکی دیگر از مراقبت های بسیار مهم و الزامی است. در این دوره همان طور که گفته شد باید از عفونت های دهان و دندان جلوگیری شود. این مهم با رعایت بهداشت رخ می دهد. به همین دلیل استفاده از مسواک، نخ دندان و دهان شویه طبق توصیه های دندان پزشک متخصص ضروری می باشد. به طور کلی درمان ایمپلنت و جراحی فک و صورت دوره نقاهت نسبتا طولانی و نیازمند مراقبت را طلب می کند.