Table of Contents
حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم
Titanium Allergic in Implant
Table of Contents
Titanium Allergic in Implant
یکی از مسائلی که برای همه ممکن است اتفاق بیافتد و برای همه تجربه ناراحت کننده ای می باشد ، از دست دادن دندان ها می باشد و امروزه برای جبران این مشکل راه حل های زیادی ابداع شده است ، خیلی از بیماران برای جبران کردن دندان های از دست رفته شان روش جایگزینی ایمپلت را انتخاب می کنند .
در همه روش های درمانی ممکن است بر اساس شرایط مختلف ، بیمار واکنش های مختلفی را نشان دهد به عنوان مثال یکی از این قبیل واکنشها می توان حساسیت به ایمپلنت تیتانیوم نام برد . در حال حاضر بهترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته فرد ایمپلنت می باشد . در این روش پایه پیچ مانندی از جنس تیتانیوم به عنوان ریشه دندان درون فک قرار می گیرد و بر روی آن تاج دندان مناسب و همرنگ با سایر دندانها قرار می گیرد .
ایمپلنت از نظر شکل و اندازه کاملا مشابه دندانهای اصلی می باشد و به همین جهت یکی از مناسب ترین شیوه های درمانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد . بر اساس آماری که در اختیار دندانپزشکان قرار گفته است میزان موفقیت عمل ایمپلنت و استفاده از فلز تیتانیوم بیش از ۹۶ درصد می باشد . بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت تا دو ماه پس از کشیدن دندان می باشد . بعد از کشیدن دندان، تیتانیوم را بعنوان ریشه درون لثه و فک فرد متقاضی کاشت ایمپلنت قرار می دهند و یک پایه برای تاج دندان ایجاد می کنند .
به دلایلی که گفته شد سازگارترین ماده برای ایمپلنت فلز تیتانیوم می باشد. در اغلب اوقات کاشت ایمپلنت بدون هیچ گونه مشکل و عوارضی ندارد بنا به دلایل مختلف ممکن است بدن به این فلز حساسیت نشان دهد و عمل کاشت ایمپلنت به مشکل بر می خورد از شرایطی که موجب این مشکل گردند به عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توسط فرد، سیگار کشیدن و یک سری موارد دیگر می توان نام برد.
با کاشت ایمپلنت میتوانید دندانی کالا شبیه دندان های اصلی خود داشته باشید . جنس ایمپلنت از فلز تیتانیوم می باشد . تیتانیوم به استحکام بالایی دارد . علاوه بر استحکام بالا، سازگاری فوق العاده تیتانیوم با بدن به آن این امکان را می دهد که بهترین نامزد برای کاشت ایمپلنت دندان باشد . از جمله واکنش های حساسیت زایی که ممکن است عمل ایمپلنت را با شکست مواجه نمایند عبارت اند از:
فلز تیتانیوم براحتی با استخوان فک جوش می خورد. به همین دلیل به طور عمده در سراسر دنیا برای ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد . در صورت بروز مشکل و واکنش های حساسیت زای بدن به ایمپلنت دندان، فرآیند کاشت با شکست مواجه می گردد . در این صورت پزشک مجبور است که از پایه های غیر فلزی مانند پایه سرامیکی و یا زیرکونیم استفاده کند .
واکنش های آلرژیک به دلیل اختلال در سیستم ایمنی بدن اتفاق می افتد به همین دلیل قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت یک سری آزمایشات مانند آزمایش حساسیت به فلز را برای معاینه فرد انجام می دهند . در صورتی که حتی با انجام آزمایشات ایمپلنت پس زد، نیاز به جایگزینی پایه تیتانیومی می باشد.
ایمپلنت سرامیکی از جنس اکسید زیرکونیم می باشد و بعد از تیتانیوم پر کاربردترین پایه ایمپلنت می باشد.